+
.
سپهری: وسیع باش و تنها و سر به زیر و سخت!
ایجاد انگیزه امید شادی آرامش در زندگی کار آزمون امتحان کنکور درس مطالعه(+)
نقشهی گوگل یک ابزار کاملا سرراست و بدون پیچیدگی است. یک مکان را جستوجو میکنید و مسیر دسترسی نشان داده میشوید به هماین سادگی. اما اگر سری به زیر لایهی اولیه بزنید امکانات بهدردبخور ولی مغفولی را میبینید که میتوانند مثل یک راهبلد حرفهای شما را به مقصد برسانند.
اگر از نقشهی گوگل روی تلفنتان استفاده میکنید حتما تغییراتی که اخیرا کرده را شاهد بودهاید. خصوصا طی چند ماه گذشته امکانات جدید زیادی اضافه شده که شاید از بعضی از آنها بیاطلاع باشید. این امکانات جدید میتوانند بهرهوری مسیریابی یا همآن ناوبری را بالا ببرند. در این مقاله نکتهها و ترفندهایی را گرد آوردهایم که برای تسلط بر نقشهی گوگل ضروری هستند.
۱- نقشهی آفلاین
نقشهی گوگل بر خلاف «دستگاههای مستقل جیپیاس» کل نقشه را روی تلفن شما انبار نمیکنند تا در فضای ذخیرهسازی صرفهجویی شود. این موضوع برای سفرهای دورن شهری مشکلی ایجاد نمیکند؛ ولی جاهایی که آنتندهی ضعیف است یا در سفرهای خارج از کشور میتوانید نقشهی یک منطقهی خاص را دانلود کنید تا بینیاز به اینترنت به آن دسترسی داشته باشید.
توجه داشته باشید که بارگیری این نقشهها معمولا از ۱۰۰ مگابایت فراتر میرود؛ پس حواستان به ترافیک مصرفی اینترنت باشد.
نقشهی گوگل این امکان را به شما میدهد که بین ذخیرهی روی اسدی کارت یا فضای داخلی گوشی یکی را انتخاب کنید. اگر چنین گزینهای را ندیدید به تنظیمات بروید و از Storage Preferences تغییرات لازم را اعمال کنید.
۲- فقط وای-فای
بستههای اینترنت همراهی که اپراتورهای موبایل ارائه میکنند گران است و استفاده بیحساب از آنها کار هر کسی نیست. اگر نمیخواهید بستهی محقرتان را سر نقشهی گوگل به باد دهید این قسمت را خوب بخوانید. مدتی است که گوگل امکان تنظیم مسیر اتصال به اینترنت را به اپ نقشه آورده و میتوانید آن را به ردوبدل داده فقط از طریق وای-فای محدود کنید. در این صورت نقشهی گوگل و عملیات مسیریابی تنها زمانی کار میکند که به یک شبکهی وای-فای وصل باشید.
برای این منظور در اندروید دکمهی سهخط را بزنید و وارد Settings شوید؛ از آنجا گزینهی Wi-Fi Only را فعال کنید. به جز این، در اندروید و آیفون میتوانید به تنظیمات سیستم عامل بروید و دسترسی اپ نقشه به اینترنت همراه (Cellular) را قطع کنید.
۳- علامتگذاری مکانهای مهم روی نقشه
با افزودن نشانی خانه و دفتر به قسمت Your Places نقشهی گوگل میتواند موقع خروج از منزل یا سر کار شما را از وجود ترافیک در مسیر مطلع کند. به علاوه پیدا کردن این محلها روی نقشه هم راحتتر میشود.
قسمت Your Places را از منوی نقشهی گوگل باز کنید و گزینهی Home را انتخاب کنید. بعد Change icon را بزنید و یکی از استیکرهای موجود را برای خانهتان اختصاص دهید. حالا Save را بزنید و تمام. وقتی به نقشه بر گردید استیکر خانه در نشانی مورد نظر قرار گرفته است.
۴- ارسال مسیر از رایانه به تلفن
نمایشگر بزرگتر کار را سادهتر میکند؛ جای بیشتری دارد و کار کردن روی آن راحتتر است. اگر قبل از حرکت ترجیح میدهید مسیر را روی رایانه مشخص کنید میتوانید بهسادگی مسیر نهایی را به تلفنتان بفرستید.
روشهای دیگری هم برای همرسانی نقشهی گوگل روی نسخهی موبایل آن در نظر گرفته شده. از طریق موبایل کافی است از بالا گوشهی سمت راست گزینهی Share directions را برای همرسانی مسیر در هر یک از اپهای موجود در تلفن انتخاب کنید.
۵- چند مقصد انتخاب کنید
اگر ماز مبدأی که هستید چند مقصد پشت سر هم در پیش دارید این امکان در اپ نقشهی گوگل فراهم شده. ابتدا مثل حالت عادی مسیر اولیه خود را انتخاب کنید؛ سپس قبل از اینکه دکمه مسیریابی را بزنید از بالا سمت راست گزینهی Add stop را انتخاب کنید. حالا میتوانید سفری با چندین مقصد برای خود تعیین کنید. به علاوه میتوانید ترتیب آنها را هم تغییر دهید و هر بار به طور خودکار نزدیکترین مسیر به مقصد بعدی جدید را داشته باشید.
۶- جاهایی که بودهاید را مرور کنید
بیشترین استفادهی نقشهی گوگل جستوجو و مسیریابی مکانهای جدیدی است که قبلا بلد نبودهاید. اما هر از گاهی میتوانید ببینید طی یک مدت مشخص به کجاها سر زدهاید. برای این کار وارد اپ نقشه شوید و از منوی اصلی، Your timeline را بزنید. این طوری با دقتی باور نکردنی میتوانید همهی جاهایی که رفتهاید و مدتی که در هر یک اقامت داشتهاید را ببینید. با این قابلیت اگر روزی فراموش کردید مثلا یک کالا را از کدام فروشگاه یک شهر دیگر خریدهاید بهراحتی پیدایش میکنید. دقت داشته باشید برای استفاده از این قابلیت باید گزینهی Location History فعال باشد.
اگر میخواهید مکانهایی که رفتهاید را بهجای نقشه در قالب یک فهرست ببینید از منوی اصلی اپ، گزینهی Your Place را انتخاب کنید و وارد سربرگ Visited شوید. فهرستی جلویتان ظاهر میشود که تمام مکانهایی که به آنها سر زدهاید و مدت زمان اقامت هر یک را نشان میدهد.
۷- فضای ذخیرهی اضافی به دست آورید
اگر اهل تعامل در فضای مجازی هستید و برای هر جایی که میروید نظر خود را در نقشهی گوگل وارد میکنید گوگل برایتان پاداش در نظر گرفته. گوگل برنامه دارد تا به کمک افراد محلی و کسانی که اهل گشتوگذار هستند یک راهنمای جامع از مکانهای مختلف درست کند.
به عوض نظری که میدهید، عکسی که اضافه میکنید، جوابی که به سوالها دربارهی مکانها میدهید و اشکالاتی که از اطلاعات نقشه میگیرید امتیاز دریافت میکنید. با بالا رفتن امتیازتان به محصولات و قابلیتهای جدید گوگل زودتر از دیگران دسترسی پیدا میکنید و حتی به مدت یک سال ۱ ترابایت فضای ابری گوگل درایو میگیرید. فضای ابری به کسانی که به سطح ۴ رسیدهاند عرضه میشود. برای رسیدن به سطح چهار باید حداقل ۲۰۰ امتیاز جمع کرده باشید.
حالا وقت آن است که آموزشهای بالا را چند بار امتحان کنید تا ملکهی ذهنتان شود و در موقع نیاز بهسرعت بتوانید از آنها استفاده کنید.
|
نقشهی گوگل یک ابزار کاملا سرراست و بدون پیچیدگی است. یک مکان را جستوجو میکنید و مسیر دسترسی نشان داده میشوید به هماین سادگی. اما اگر سری به زیر لایهی اولیه بزنید امکانات بهدردبخور ولی مغفولی را میبینید که میتوانند مثل یک راهبلد حرفهای شما را به مقصد برسانند.
نقشهی گوگل را مثل کف دستتان بشناسید (قسمت اول)
اگر از نقشهی گوگل روی تلفنتان استفاده میکنید حتما شاهد فرآیند تغییرات مستمر آن بودهاید. بهخصوص طی چند ماه گذشته امکانات جدیدی اضافه شده که احتمالا از همه آنها مطلع نیستید. این امکانات جدید میتوانند بهرهوری مسیریابی و ناوبری را بالا ببرند. در ادامه با قسمت دوم از معرفی قابلیتهای نقشهی گوگل همراه دیجیکالا مگ باشید.
۸- اندازهگیری مسافت
اگر میخواهید فاصلهی بین دو مکان را بدانید باید از قسمت مسیریابی نقشه استفاده کنید. اما این قسمت، در وهلهی اول فقط مسیر دسترسی در اختیارتان میگذارد و اطلاعاتی از فاصلهی آنها نمیدهد.
۹- جستوجوی سریع حین ناوبری
در سفرهای طولانی، گاهی نیاز پیدا میکنید برای سوخت زدن یا استفاده از سرویس بهداشتی کمی تغییر مسیر بدهید. برای یافتن چنین مواردی در طول مسیر اصلی، روی دکمه جستوجو (آیکون ذرهبین) بزنید. رستوران بین راهی، پمپ بنزین، خواربارفروشی و سرویس بهداشتی در میان گزینههای پیشنهادی هستند ولی میتوانید با وارد کردن نام مکان، مسیر دسترسی را آن بخواهید. انتخاب یک مکان از قسمت جستوجو یک «توقف» در میان مسیر فعلی شما اضافه میکند.
۱۰- استفاده از نقشهی گوگل حین رانندگی
برای اینکه بتوانید پشت فرمان از نقشهی گوگل استفاده کنید و تصادف هم نکنید باید فرمان صوتی نقشه را فعال کنید تا دستیار گوگل به کمکتان بیاید. برای این منظور آیکون میکروفنی که بالای دکمه جستوجو قرار دارد را بزنید تا دریافت فرمان صوتی فعال شود. توجه داشته باشید فعلا دستیار گوگل فارسی بلد نیست و چارهای ندارید جز اینکه شما انگلیسی بدانید. همیشه میتوانید صدای راهنمای صوتی را قطع/وصل کنید. راهنمای صوتی نقشه محل قرارگیری شما را میتواند اعلام کند، مسیر مورد نظر را پیدا کرده و مرحله به مرحله هدایت کند و حواسش به رفتآمد خیابانها هم باشد که اگر زیاد شد جلوتر خبر کند یا مسیر جایگزین پیشنهاد دهد.
۱۱- دوری از عوارضیها
عوارض بسیاری از جادهها آنقدر زیاد است که اگر بتوان راهی برای نپرداختن آنها پیدا کرد احتمالا خوشحال خواهید شد. گزینهای در نقشهی گوگل وجود دارد که با آن میتوانید تعیین کنید که گوگل در مسیریابی خود این نوع جادهها را لحاظ کند یا نه؛ همچنین گزینههایی برای عدم لحاظ آزادراهها و بزرگراهها هم در نظر گرفته شده. یکی از کاربردهای این گزینهها میتواند این باشد که به جای عبور از مسیرهای تکراری، خواسته باشید جادههای بکر و کمتر شناخته شده را امتحان کنید.
۱۲- استعلام برنامهی اتوبوسها و قطارها
حتما میدانید که نقشهی گوگل امکان مسیریابی وسایل نقلیهی عمومی مثل قطار و اتوبوس را هم دارد ولی اگر بخواهید از برنامهی حرکت اتوبوسهای مسیر خاصی مطلع شوید چه؟ در این صورت باید ابتدا مسیر به یک مقصد را جستوجو کنید بعد تنظیمات جابهجایی را روی transportation گذاشته و روی کارتهای مسیر بزنید تا باز شوند. اگر روی فهرست جابهجاییها ضربه بزنید میتوانید زمان حرکت وسایل نقلیه را ببینید. توجه داشته باشید این قابلیت در اغلب موارد در ایران کار نمیکند.
۱۳- درخواست تاکسی
چندی پیش گوگل این قابلیت را به نقشهاش اضافه کرد. البته مسلما در ایران کار نمیکند ولی اگر روزی خارج از کشور به تاکسی نیاز پیدا کردید میتوانید بسته به کشور از خدمات اوبر، گرب یا هر تاکسی اینترنتی بومیای که در آنجا موجود باشد استفاده کنید. این طوری دیگر نیاز نیست برای استفاده از هر کدام از شرکتهای تاکسی اپ اختصاصیشان را نصب کنید؛ هرجا که هستید بهراحتی روی نقشهی گوگل، نزدیکترین خودرو از هر شرکتی که باشد را میبینید و همآن را درخواست میکنید.
۱۴- حرکتهای دست
استفاده از دو انگشت برای زوم را دیگر همه بلدند ولی خوب ناچارید با یک دست گوشی را بگیرید و با دست دیگر این کار را انجام دهید. اگر دستتان بند است و میخواهید روی نقشه زوم پیش و پس کنید کافی است با یک انگشت دو بار ضربه بزنید؛ ضربهی دوم را که زدید انگشت خود را از صفحه بر ندارید. حالا با بالا و پایین بردن انگشت میتوانید زوم نقشه را جلو و عقب ببرید.
همچنین با دو انگشت میتوانید نقشه را بچرخانید؛یعنی دو انگشت خود را همزمان روی نقشه بگذارید و در زوایای مختلف حرکت دهید تا نقشه هم با انگشتان شما بچرخد. بعد هر وقت کارتان تمام شد روی آیکون قطبنما بزنید تا به حالت درست برگردد. یک مورد دیگر استفادهی همزمان از دو انگشت تغییر زاویه است. میتوانید با بالا و پایین بردن همزمان دو انگشت روی صفحه، زاویهی نقشه را تغییر دهید؛ این طوری در زاویهی خاصی به حالتی سهبعدیمانند میرسید.
یادتان باشد هرچه قدر هم این قابلیتها را مرور کنید تا یک یک آنها را تمرین نکنید و در شرایط عملی به کار نگیرید نمیتوانید استفادهی درستشان را متوجه شوید. حتی گاهی یک قابلیت میتواند برای افراد مختلف کاربردهای متفاوتی داشته باشد چه بسا برخی از این کاربردها به ذهن سازنده هم خطور نکرده باشد. پس حالا که از کلیات این قابلیتها باخبر شدید هماین حالا دست به کار شوید و امتحانشان کنید تا به وقت حاجت بتوانید روی آنها حساب کنید.
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
نام کاربری : | |
رمز عبور : | |